5 Mayıs 2016 Perşembe

İhtiyaç Kredisi Türleri



İhtiyaç Kredisi Türleri

İhtiyaç kredisi kendi altında birçok alt kredi türlerine ayrılır.
Düşündüğümüzde  zaten bireysel ihtiyaç olan her tür ihtiyaç kredisine girer,gelin bunu beraber inceleyelim:

Eğitim kredisi: Ücretli eğitim veren kurumlar için kullanılan bir kredi türüdür.Bankalardan alınabileceği gibi ücretli eğitim veren kurumlardanda alınabilir. Uzun vadesi olan ve aylık düşük ücretli kredidir.

Eşya Kredisi: Eşya alınırken gereken nakit ihtiyacını gidermek için alınan kredilerdir. Banka şubelerinden alınabileceği gibi anlaşmalı beyaz eşya satan yerler de kredi için aracılık yapmaktadırlar. Bu kredi türünde düşük tutarlı ve kısa vadeli olduğu için dosya ücretide alınmaz.

Tatil Kredisi: Yaz aylarında bankaların uyguladığı bir kampanya türüdür.Kısa vadeli bir kredi olup taksit erteleme seçenğide bulunmaktadır.

Evlilik Kredisi: Evlilik zamanında artan nakit sıkıntısını karşılamak için verilen kredi türüdür.Taksit erteleme 3 ay gibi bir süre mevcuttur. 

Taşıt kredisi: Taşıt kredisi konut kredisi gibi taşıtın ipotek edilmesi şartı ile verilir.Kredinin miktarı kişinin aylık gelirine ve aşıtın değerine göre değişiklik gösterir. Yasal olarak değeri 50.000 TL’ye kadar olan araçların %70’ine, 50.000 TL üzeri olan araçların 50.000 TL’ye kadar olan kısmı için %70’ine, 50.000 TL’yi aşan kısmı için ise %50’sine kadar kredi verilebiliyor. En fazla vadesi ise 48 aydır.

9 yorum:

en kolay kredi veren bankalarkredi notu , kredi notu sorgulama  , kredi notu öğrenmeevlilik kredisi , eft saatleri , ev hanımlarına kredi , faizsiz kredi en kolay kredi veren bankalarkredi notu , kredi notu sorgulama  , kredi notu öğrenmeevlilik kredisi , eft saatleri , ev hanımlarına kredi , faizsiz kredi , sorgulama