11 Mayıs 2016 Çarşamba

Taşıt Kredisi


  
Taşıt Kredisi Nedir Nelere Dikkat Edilmedilir?

 Evet arkadaşlar bu yazımızda taşıt kredisinin ne olduğundan ve taşıt kredisi alırken nelere dikkat etmek gerekir bundan bahsediyor olacağım.

  Öncelikle şundan bahsedelim taşıt kredisinde faiz oranı yüksek tutuluyor.Sizde araba sahibi olmak isteyip bu yüksek faize takılabiliyorsunuz.Bankalar bunun farkına varıp faiz oranlarını günümüzde eskiye göre daha düşürmüşler ve vade oranını artırmışlardır.36 ay vadeden bu oran bazı bankalarda 60 ay vadeye kadar çıkmıştır.Bu vadenin artmasının sebebi tabiki tüketiciye taşıt kredisine teşvik etmek, kullandırtmaktır. 
   Taşıt kredisinde 0 km araçlar ve ikinci el araçlar içinde 5 yaşını geçmemiş araçlar için taşıt kredisi alınabilir.Tabiki şunuda belirtmek istiyorum araç kredisi alırken alacağınız aracı bankaya ipotek ediyorsunuz krediyi öderken bir aksilik aksaklık çıkarmanız durumunda banka araça el koyabiliyor.

 0 km ve 2.el araba alımında farkşı şartlar vardır bunlar;

 0 km: Yazıdada bahsettiğim gibi aldığınız aracı rehin gösterirsiniz 60 ay vadesi vardır ve aracın toplam bedelinini %60-80 kredi kullanabilirsiniz.

 2. El: 2.el araçlarda kefil istenir bundada vade 60 aydır aracın kasgo ücretinin %60-80 ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

  Ayrıca bundanda bahsetmek istiyorum aldğınız aracı aynı banka üzerinden kasko yaptırırsanız faiz oranlarında indirimlerden yararlanabilirsiniz.

 Araba alırken dikkat edilmeyen ama dikkat etmeniz gereken hususlardanda bahsetmek istiyorum.

  Araba alınırken ihtiyacınızı karşılamasına dikkat edin çoğu kişi ihtiyacını karşılayabilen bir araba almak yerine daha güzel görünen bir arabayı tercih etmek ister. Bu size bir haz duygusu yaşatabilir ama ödediğiniz miktar ve ardı arkası kesilmeyen faturalar ile uzun vadede size zarar verecektir.İhtiyaçlarınızı belirleyin ve ihtiyacınıza uyan uygun arabayı tercih etmeye özen gösterin.

  Araba alırken öncedende hesaba tutacagınız bazı kriterler vardır.Bazıları nakit para ile araba alırken bazıları isede kredi kullanarak alırlar.Nakit kullananlar diret ödeyecekleri miktara bakarken kredi kullananlar ise aylık ödeyecekleri miktara bakarlar,ama dikkat edilmesi gereken hususda bu arabayı alırken kasgosu yakıt ücreti bakım masrafı bunlarıda hesaba katmanız gerekmektedir.Arabayı almadan önce bütcenizi buna göre ayarlamanız gerekmektedir. 

10 yorum:

en kolay kredi veren bankalarkredi notu , kredi notu sorgulama  , kredi notu öğrenmeevlilik kredisi , eft saatleri , ev hanımlarına kredi , faizsiz kredi en kolay kredi veren bankalarkredi notu , kredi notu sorgulama  , kredi notu öğrenmeevlilik kredisi , eft saatleri , ev hanımlarına kredi , faizsiz kredi , sorgulama