5 Mayıs 2016 Perşembe

Konut Kredisi



 Bu yazımızda konut kredisinden bahsediyor olacağım.

  Öncelikle halk arasında konut kredisi olarak bilinen kredi bankalar arasında mortgage kredisi olarak bilinir.Size en uygun konut kredisini bulmak için her bankadan danışıp teklif almalısınız ayrıca internetten araştırarak istediğiniz miktarda konut kredisinin ne kadar vade de ne kadar aylık taksitte ödeyeceğinizi hesaplayabilirsiniz.

  Yazımızın devamında genel kavramlar hakkında sizi bilhilendirmek istiyorum:

  •  Konut Kredisinin Şartları: Konut kredisi alınırken banka sizden konut ipoteği ister.Krediyi ödediğinizde konuu ipoteği kalkar.
  • Konut Kredisi Kefalet: İpotek şartı olduğundan sizden konut kredisi için kefil istenmez.Kredi ödeme zorluğu olduğunda banka konuta el koyabilir.
  • Konut Kredisinin Limiti: Alacağınız konutun %80i kadarını kredi olarak ödeyebilirsiniz. yani alacağınız konutun %20 lik nakit tutarını ödeyip geri kalan %80i krediden ödeyebilirsiniz.
  • Konut Kredisi Faizleri:  Konut kredisinde bankadan bankaya değişmek üzere sabit yada değişen oranlarda faiz oranları mevcuttur. Türkiye konut faiz oranları genellikle sabittir.Yani ödeyeceğiniz vade boyunca taksit değeriniz değişmez.

10 yorum:

en kolay kredi veren bankalarkredi notu , kredi notu sorgulama  , kredi notu öğrenmeevlilik kredisi , eft saatleri , ev hanımlarına kredi , faizsiz kredi en kolay kredi veren bankalarkredi notu , kredi notu sorgulama  , kredi notu öğrenmeevlilik kredisi , eft saatleri , ev hanımlarına kredi , faizsiz kredi , sorgulama